Asociaţii caritabile

Puteţi susţine acţiunile asociaţiilor noastre partenere dăruindu-le milele dumneavoastră – imediat ce dispuneţi de cel puţin 10.000 de mile în contul dumneavoastră. Donaţia minimă este de 3.000 mile-premiu, care poate fi majorată cu unităţi de 1.000 de mile.

ARSEP

Scleroza în plăci este o afecţiune neurologică incurabilă. Singura speranță a bolnavilor este cercetarea.
Misiunea ARSEP (Fondation pour l'Aide à la Recherche sur la Sclérose En Plaques - Fundația pentru sprijinirea cercetării asupra sclerozei în plăci), organizație de utilitate publică înregistrată, este de a finanţa echipele de cercetare care studiază această maladie şi de a informa publicul cu privire la progresele medicale, terapeutice şi ştiinţifice realizate.
Această organizaţie alocă anual peste un milion de euro cercetării.

Solidaires en Peloton este marca sportivă a Fundaţiei ARSEP.
Această acţiune reprezintă pentru Fundaţie un mijloc eficient de a acţiona pe teren în cursul evenimentelor sportive care permit sensibilizarea marelui public şi strângerea de fonduri pe teritoriul ţării.

Milele donate de dumneavoastră ne vor permite să dezvoltăm mai mult proiectele în regiune şi, totodată, să promovăm într-o măsură mai mare strângerile de fonduri pentru a continua să susţinem cercetarea. Vă mulţumim!

Aviation Sans Frontières

Aviation sans frontières
De circa 35 de ani, Aviation Sans Frontières (Aviaţia fără frontiere) (ASF) îşi pune mijloacele logistice şi experienţa aeronautică în slujba ONG-urilor în zone critice, greu accesibile, zburând în ajutorul populaţiilor afectate de război, de catastrofe naturale sau al sinistraților. ASF a decis să se dedice ajutorării victimelor tragediilor, fără să ţină cont de ideologie, politică, rasă şi religie.

Prin donaţiile dumneavoastră, contribuiţi la finanţarea transportării copiilor care au nevoie urgentă de îngrijire medicală. Aceşti micuţi pacienți din toată lumea sunt luaţi în grijă de voluntari ASF care îi însoţesc în Europa pentru a primi tratament de specialitate sau pentru intervenţii chirurgicale. Imediat ce se refac, ei sunt trimişi înapoi, în sânul familiei lor.

La Chaîne de l'Espoir

Chaîne de l'Espoir
Asociaţia La Chaîne de l´Espoir (lanţul speranţei), fondată în 1988 de către profesorul Alain Deloche, este o reţea de excelenţă şi de expertiză medico-chirurgicală, un jucător important în domeniul îngrijirii medicale, dedicat copiilor celor mai săraci din ţările în curs de dezvoltare. Milele oferite în baza parteneriatului nostru slujesc la repatrierea copiilor bolnavi, supuși unor intervenţii chirugicale în Franţa.

La Croix-Rouge

La Croix-Rouge
De mai bine de 150 de ani, Crucea Roşie franceză susține persoanele defavorizate de-a lungul vieţii lor. Cu cei 54 000 de voluntari, Crucea Roşie franceză şi-a luat angajamentul de a-i susţine în vederea clădirii unor condiţii de trai decente, ajutându-i să-şi recapete controlul asupra propriei vieți. Mulţumită donaţiilor de mile făcute de membrii Flying Blue, Crucea Roşie franceză îşi poate duce la bun sfârşit misiunea de ajutorare a victimelor catastrofelor naturale, de reabilitare a sistemelor de aprovizionare cu apă potabilă, de susţinere a reconstruirii de locuinţe, de luptă contra HIV etc. în cele 30 de ţări în care este activă. Mulţumim pentru sprijinul acordat!

Enfants de la Terre

Enfants de la terre
Asociaţia „Enfants de la Terre” (Copiii planetei), înfiinţată în 1988 de Marie-Claire şi Yannick Noah, condusă în prezent de Nathalie Noah, oferă vacanţe în Maisons-Tendresse (Căminul tandreţii), pentru a le da câtor mai mulţi copii ocazia de a se bucura de un mediu plin de căldură, într-o ambianţă familială. Asociaţia susţine, totodată, copiii spitalizaţi, precum şi famiile lor, aducându-le mângâiere în aceste momente dificile. Milele care ne sunt oferite de membrii Flying Blue ne permit să organizăm în principal sejururi Evasion pentru a le permite copiilor să-și lărgească orizontul, să descopere noi peisaje, noi culturi...

L'Envol

L'Envol pour les enfants européens
L’ENVOL - „ajutăm copiii bolnavi să rămână copii”.

L'ENVOL oferă experiența unui sejur unic pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani, care suferă de boli severe (cancer, leucemii etc.) și cronice (hemofilie, drepanocitoză), la liceul Passy Buzenval din Rueil-Malmaison (92). Grație programului de Terapie recreativă, fiecare copil poate lua parte la activități individuale și de grup, adesea limitate de boală: tir cu arcul, alpinism, înot, arte plastice, teatru, scris, muzică... În acest mediu, copiii sunt în siguranță din punct de vedere fizic și afectiv grație echipei medicale și de voluntari formați de L'ENVOL.

Sejurul este în totalitate susținut de L'ENVOL fără a supune familiile la vreun efort financiar.

L'ENVOL ajută acești copii să-și depășească limitele, reale sau imaginare și care își au originea în boală, să-și recapete independența și să câștige încredere în forțele proprii și respect de sine: o energie cu totul nouă care le permite să acceadă la o „lume nouă, plină de posibilități”.

Geres - Groupe Energies Renouvelables, Environnement et Solidarités

GERES
Protejarea mediului înconjurător, limitarea schimbărilor climatice și a consecințelor lor, precum și îmbunătățirea condițiilor de trai ale celor mai sărace populații ale lumii - iată marile provocări pe care le înfruntă GERES, în mod independent, de mai bine de 40 de ani.

În prezent, GERES are 240 de colaborarori în Franța și în alte 13 țări, care coordonează peste 60 de proiecte inovatoare de dezvoltare economică locală și durabilă.

Donațiile dumneavoastră în mile sunt mult apreciate. Acestea facilitează deplasarea specialiștilor și le permit echipelor tehnice multiculturale ale GERES din țările aflate în curs de dezvoltare să se întâlnească și să facă schimb de inovații elaborate pe plan local, pentru a le reproduce și adapta pe scară largă. Mii de mulțumiri!

Mécénat Chirurgie Cardiaque

Mécénat Chirurgie Cardiaque
Fundația Mécénat Chirurgie Cardiaque le permite copiilor cu malformaţii cardiace, originari din ţări defavorizate să beneficieze de intervenţii chirurgicale în Franţa, lucru de altfel imposibil în ţara lor având în vedere lipsa mijloacelor tehnice şi financiare. De la înfiinţarea Asociaţiei în 1996, mai bine de 2200 de copii au beneficiat deja de îngrijire medicală, fiind găzduiţi de familii care îi primesc voluntar în plasament şi fiind operaţi în unsprezece spitale din Franţa (Angers, Bordeaux, Lyon, Marseille, Nantes, Paris, Strasbourg, Toulouse şi Tours).

Médecins Sans Frontières

Asociație medicală umanitară internațională, Medicii fără frontiere, intervine în mod independent în situații excepționale acordând asistență celor a căror viață sau sănătate este amenințată - victime ale conflictelor sau catastrofelor naturale, populații defavorizate care nu beneficiază de asistență medicală. Milele oferite de dumneavoastră le vor permite echipelor noastre să se deplaseze pe teren pentru a le acorda ajutor.
retur la inceputul paginii